Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Bölgesel Çevre Merkezi Türkiye'nin düzenlediği ve TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları tarafından desteklenen "Sen Durdurabilirsin" adlı geri dönüşüm sergisinin resmî açılışını yaptı.

REC Türkiye tarafından yürütülen ve TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması kapsamında finanse edilen, "Sen Durdurabilirsin" adlı geri dönüşüm sergisinin açılışı, Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla Kentpark Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Emine Erdoğan, "Yeşil Kutu Yollarda" çevre eğitim projesinin uzantısı olarak hayata geçirilen sergiyi, Bakan Kurum ve beraberindekilerle gezerek, REC Türkiye Direktörü Rifat Ünal Sayman'dan bilgi aldı.

Labirent şeklinde düzenlenen sergiyi ziyaret eden öğrencilerin etkinliklerini de izleyen Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum’un yedi aylık kızı Hatice Zehra’yı da kucağına alarak sevdi ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

SERGİ, 30 HAZİRAN'A KADAR GEZİLEBİLECEK

Sergi, "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim" yoluyla TANAP güzergâhındaki dokuz ildeki öğrencilerin farkındalık düzeyi, değerler ve davranışlarında olumlu değişiklik yaratarak, bu illerin sürdürülebilirliğine katkı sağlanmasını hedefleyen Yeşil Kutu Yollarda Projesi kapsamında uygulanıyor.

30 Haziran'a kadar Ankara Kentpark Alışveriş Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak sergi ile atıkların hikâyesi ve atık sorununun çözümü için iyi uygulamaların aktarılabilmesi ve herkesin çözümün bir parçası olmaya davet edilmesi hedefleniyor.

Sergide insan faaliyetlerinin doğayı ve çevreyi nasıl etkilediğine dair bilgiler yer alırken, tüketim alışkanlıklarının bir sonucu olarak oluşturulan cam, kâğıt, plastik ve elektronik atıklar yakından tanınabilecek.

Labirent şeklindeki sergi alanı "Giriş", "Dünyamız ve Çevresel Tehditler", "Döngüsel Ekonomi", "Evsel Atıklar", "Ambalaj Atıkları", "Elektronik Atıklar",

"Faaliyet Alanı", "Eğitim Salonu" ve "Çıkış" olmak üzere toplam dokuz alandan oluşuyor. Sergi alanında ziyaretçiler tüketim alışkanlıkları ve atıkların oluşmasındaki tercihlerine göre çıkışa ulaşabilecek.

Sergide günlük yaşamda kullanılan ürünlerin nasıl "atık" hâline geldiği ve atığın dönüşümünü, tüm yaştan bireylerin deneyimleyerek, öğrenmesi de hedefleniyor.

Sergi ve Yeşil Kutu projesi hakkında daha detaylı bilgiye "www.sendurdurabilirsin.org", "www.yesilkutu.org" web sayfaları ile Facebook'ta "@yesilkutu", Twitter'da "@recturkiye", Instagram'da ise "@sendurdurabilirsin" hesaplarından ulaşılabilecek.

 

Kaynak : https://www.tccb.gov.tr/hanimefendi/haberler/

16.04.2019