Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un davetlisi olarak, bugün Salda Gölü'ne gitti. Onlarla aynı helikopterde Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik de vardı. Bakan Kurum ve Emine Erdoğan Salda Gölü'nde yapılacaklarını anlattı.

Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi CNN TÜRK programcısı Hakan Çelik'in de katıldığı gezi sırasında Bakan Kurum, Emine Erdoğan'a Salda Gölü ve çevresinde alınacak koruma önlemleri ile ziyaretçiler için göl çevresinde doğal habitatına zarar vermeden inşa edilecek yapılara dair detaylı bilgiler verdi.

Kurum ayrıca, Salda Gölü'nün mevcut durumuna dair gerçekleştirilecek iyileştirmeler hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da Salda Gölündeki doğal habitat, burada yaşanan çevre kirliliği ve bu kirliliğin önüne geçilmesi için alınacak önlemler ile koruma ve düzenleme planlamalarına dair bilgileri almasının ardından, Salda Gölü'nün doğal yapısı ve eşsiz güzelliğinin korunması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın çalışmalarını yakından takip edeceğini, özellikle bu bölgenin yapılaşmaya açılmaması, betonlaşmaması ve buraya gelen insanların kirlilik yaratmaması noktasında konusunda tedbirler alınmasını istedi. Çalışmaları özellikle kamu oyu açısından yakından takip edeceğini dile getirdi.

Kaynak: CNN TÜRK

2.09.2019