Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bornova Koleji öğrencileri, paketli ürün kullanımını azaltarak atıksız yaşam şeklinin benimsetilmesinin amaçlandığı bir projeyle dünya üçüncüsü oldu. Çalışmalarının esin kaynağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık projesiydi.

Massachusetts Üniversitesi’nde "Uluslararası Geleceğin Problemlerini Çözme Becerileri" konulu bir yarışma yapıldı. Küresel ve toplumsal sorunları çözme, senaryo yazma gibi alanlarda, yaklaşık 33 ülkeden, 2 bin 500 öğrenci yarıştı. Geri dönüşümü mümkün olmayan birçok ambalajlı ürünün yeniden dönüştürülebilir olmasına önem veren "Sıfır Atık Kesin Kazanç" projesiyle, dünya üçüncüsü olan Türk öğrenciler, proje yapım aşamasında kendi okullarında yaşadıkları ortak çevre sorunlarına odaklanarak güncel çözümler ürettiler.

Bornova Koleji Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Şebnem Şen Aksoy, öğrencilerin iki takım halinde sulu yemek israflarını önlemek ve paketli ürün kullanımının azaltılması konularında çalışma yürüttüklerini ve Türkiye’de birinci olduktan sonra ABD'de ülkemizi temsil ettiğini belirtti.