Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla "Sıfır Atık" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde hayata geçirilen 'Sıfır Atık' projesiyle ilgili genelgeye göre yeni dönemde sıfır atık sistemiyle ilgili eksiklikler hızla giderilecek, bina, yerleşke ve belediyeler yakın takibe alınacak.

2024/4 sayılı Genelgede; Sayın Emine Erdoğan önderliğinde Türkiye Yüzyılı’nın en büyük çevre hareketi olan sıfır atığın, BM Genel Kurulu kararıyla küresel bir çevre hareketine dönüştüğü vurgulandı.

Genelgede, sıfır atık yönetim sisteminin etkin bir şekilde kurulması amacıyla bina ve yerleşkeler ile mahalli idarelerde eksikliklerin giderilmesi gerektiği belirtilerek, gerekli denetim ve takipin titizlikle yapılacağı, yükümlülüklerini yerine getirme noktasında imtina gösterenlere ilgili mevzuat hükümleri uyarınca idari yaptırım uygulanacağı ifade edildi.

Ayrıca Bakanlığımız tarafından belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında etkinlikler düzenleneceği belirtildi.

2.04.2024