Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bir dizi toplantı ve açılış programına katılmak üzere İzmir’e bir ziyaret gerçekleştirdi. İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık Projesi” kapsamında düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Emine Erdoğan, atıkların geri dönüşümünün önemine değinerek, atıkların ayrıştırılmadığı takdirde toprağı, havayı, suyu kirlettiğini vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da eşlik ettiği İzmir ziyaretinin ilk durağında Emine Erdoğan, Türkiye’nin 81 ilinden gelen vali eşleri ile Kaya İzmir Termal Otel'de bir araya geldi. 2012 yılında başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında; İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, vali eşlerinin öncülüğünde yapılan çalışmalar değerlendirildi.

“KİMSESİZ EVLATLAR HEPİMİZE EMANETTİR”

Buluşmada bir konuşma yapan Emine Erdoğan, Gönül Elçileri projesinin önemine değinerek, “Koruyucu Aile” ve “Bereket Ormanları” gibi kampanyalara değindi. Koruyucu aile çalışmalarında seferberlik çağrısı yapan Emine Erdoğan, vali eşlerine şehirlerindeki kimsesiz, sahipsiz çocuklara sahip çıkmaları, koruyucu aile projesini teşvik etmeleri tavsiyesinde bulundu. Atılan küçük adımların, binlerce çocuğun hayatında pek çok umudu yeşerttiğine, yüzlerce ailenin, bir çocuğa yuva olmanın hazzını bu sayede yaşadığına işaret eden Emine Erdoğan, “İnsan insana zimmetlidir. Kimsesiz bu evlatlar hepimize emanettir. Ne mutlu bu insanlık görevini layıkıyla yerine getirene, bu güzel dayanışmaya omuz verene” diye konuştu.

SIFIR ATIK PROJESİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yönetiminde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi’nde de vali eşlerinin öncülük yapmasını ve şehirlerindeki kurumları bu projeye dâhil etmelerini isteyen Emine Erdoğan, kullan-at kültürünün dünyayı çok ciddi bir çevre sorunu ile karşı karşıya getirdiğine dikkat çekti. Tüm Türkiye’yi bu projeye dâhil olmaya davet eden Emine Erdoğan, kurum ve kuruluşların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Genel Müdürlüğüne başvurarak proje hakkında bilgi alabileceğini söyledi. 
Emine Erdoğan, etkinliğin ardından aynı otelde, halk eğitim merkezlerinin kadın kursiyerlerince yapılmış ürünlerin yer aldığı stantları ziyaret etti ve Gönül Elçileri Projesi çerçevesinde oluşturulan Bereket Ormanları kapsamında otelin önündeki alana fidan dikti. 21 Mart 2018 Dünya Ormancılık Günü’ne kadar tüm Türkiye’de 1 milyondan fazla fidan dikilmesinin hedeflendiği proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Emine Erdoğan mavi ladin fidanı dikti. 
Emine Erdoğan daha sonra İl Millî Eğitim Müdürlüğünce Konak'taki Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen okullara geri dönüşüm kutuları dağıtımı törenine katıldı. 
Burada öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Emine Erdoğan, atıkların geri dönüşümünün önemine değinerek, atıkların ayrıştırılmadığı takdirde toprağı, havayı, suyu kirlettiğini vurguladı.

“KÜÇÜK ALIŞKANLIKLARLA ÜLKEMİZE BÜYÜK KATKILARDA BULUNABİLİRSİNİZ”

Emine Erdoğan konuşmasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başlattığı “Sıfır Atık Projesi”nin önce bakanlık binasında 3 ay boyunca uygulanarak, 45 ton kâğıt, 11 ton plastik, 2,5 ton cam, 1 ton metal olmak üzere 60 ton atığın çöpe gitmeden ayrıştırılarak ekonomiye kazandırıldığını aktardı. Bu kazanımın karşılığında 766 ağacın kesilmesinin ve 8 ton sera gazı salınımı engellendiğinin, 164 varil petrol ve 4 ton cevherin boş yere kullanılmamış olduğunun altını çizen Emine Erdoğan, gençlere “Sizler de küçük alışkanlıklarla, ülkemize böyle büyük katkılarda bulunmak istemez misiniz?” teklifinde bulundu. 
Bu yatırımın kendi gelecekleri için olduğuna işaret ederek, daha temiz bir çevre ve daha güçlü bir ekonominin, en çok onların hayatına fayda sağlayacağını kaydeden Emine Erdoğan, öğrencilere ayrıca “İyi bir mesleğiniz yanında, en az bir yabancı diliniz, bir sanatsal beceriniz ve spor alışkanlığınız olsun” tavsiyesinde de bulundu. 
Emine Erdoğan, daha sonra Yeşilay İzmir Şubesi'nin Konak'taki yeni hizmet binasının açılışına katıldı. İzmir Müftüsü Ramazan Muslu'nun yaptığı duanın ardından açılış kurdelesini kesen Emine Erdoğan, hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

28.11.2017