İklim Değişikliği ile Mücadele Toplantısı’nda yüzyılın en önemli sorununu ele aldık. İklim krizine karşı bölgesel eylem planları hazırlayan Bakanlığımız koordinasyonunda, konunun paydaşları ile bir araya geldik. Bakanlıklardan bireylere kadar tüm kişi ve kurumlara düşen sorumluluklar var.

İklim Değişikliği ile Mücadele Toplantısı’nda yüzyılın en önemli sorununu ele aldık. İklim krizine karşı bölgesel eylem planları hazırlayan Bakanlığımız koordinasyonunda, konunun paydaşları ile bir araya geldik. Bakanlıklardan bireylere kadar tüm kişi ve kurumlara düşen sorumluluklar var. Bu toplantının iklim krizi ile mücadelede yeni bir milat olmasını diliyorum.

İklim krizine karşı gerekli tedbirleri almazsak türlerin yok oluşuna seyirci kalacağız. Tıpkı Kauai kuşunu bir daha duyamayacak olmamız gibi... Havai adalarında yaşayan Kauai kuşu’nun 1987’de alınan bu son ses kaydı, bize sorumluluklarımızı yeniden hatırlatıyor. Elimizdeki değerleri kaybetmemek adına çevre ve iklim konuları için seferber olmalıyız.







18.02.2021